Bietola cu costita de porc

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 16 Iun 2011 | 6449 vizualizari

 

Bine v-am regasit dragii mei bucatarasi! Tare dor mi-a fost de voi....am pierdut o gramada de retete minunate...dar nu-i nimic, ca recuperez repede..:D

Eu nu prea m-am ocupat de gatit in ultima vreme...n-am nimic spectaculos, dar ce am ,impartasesc cu voi cu drag....

 

INGREDIENTE

  • frunze de bietola ( sincer habar n-am cum se traduce in romana...se aseamana cu spanacul, doar ca are frunzele mult mai mari si mai carnoase...), cam jumatate  de kg
  • cativa catei de usturoi
  • lapte cat cuprinde
  • o lg faina
  • o lg ulei masline
  • sare, piper
  • costita de porc, dupa preferinta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bietola cu costita de porc:

Frunzele  se spala si se separa de pe cotor, apoi se oparesc in apa sarata, cam un minut.

Se scurg si se toaca marunt, exact ca spanacul. De fapt, eu le-am preparat aici exact cum fac spanacul.

Separat ,intr-o cratita, se incinge putin ulei si se prajesc costitele bine, pana se rumenesc.

Se ia o alta cratita si se pune o lg de ulei , se incinge apoi se adauga usturoiul curatat si se lasa sa se rumeneasca, apoi se scoate usturoiul si  se adauga bietola maruntita, o lg de faina si apoi se incepe ingrosarea ei cu lapte, cate putin, atat cat se cere.

Se adauga sare si piper dupa gust si eventual, daca va place usturoiul, mai adaugati un catel de usturoi dat pe razatoare sau tocat ( eu am pus, ca-mi place....)

Se serveste cald, cu bucati de costita deasupra...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bietola cu costita de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

adasev12 1

17.06.2011, 21:19

ionela, cam ca si spanacul...e buna
mirela, este mersi

Bunica 1

20.06.2011, 11:43

Buna rau, dar si costitele......mmmmm !

iulia777 1

24.04.2012, 08:33

bietola inseamna sfecla. barbabietola este sfecla rosie. in acest caz se folosesc numai frunzele. sunt delicioase! pofta mare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura la tava