Biancomangiare

de LauraA in Prajituri, 21 Mar 2011 | 3780 vizualizari

 

Biancomangiare sau blanc manger este un desert originar din Franta care a patruns in Italia in secolul XII iar acum este raspindit in Sicilia unde se face cu lapte de migdale si in Valle D’Aosta unde se foloseste laptele de vaca in locul celui de migdale. Seamana foarte mult cu panna cotta numai ca este mai parfumat si mai usor.

 

INGREDIENTE

  • 250 g migdale macinate fin
  • 10 g gelatina foi
  • 70 g zahar
  • 2 linguri coniac (optional)
  • 300 gr apa calduta
  • 100 gr frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biancomangiare:

Punem migdalele macinate in cele 300 gr apa calduta si le lasam la inmuiat pentru 30 minute, dupa jumatate de ora scurgem laptele format printr-o bucata de tifon sau bumbac pe care o punem deasupra unei site. Adaugam cate 2 linguri de migdale si stoarcem bine bine laptele.

Eu am obtinut 200 ml lapte de migdale. Daca voi reusiti sa obtineti mai mult completati cu frisca lichida pana obtineti 300 ml de lichid. Exemplu: daca aveti in final 250 ml lapte migdale adaugati numai 50 ml frisca lichida, daca din contra aveti 150 lapte adaugati 150 ml frisca lichida, astfel incat rezultatul final sa fie 300 ml lichid.

Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece pentru 10 minute dupa care se storc bine si se topesc pe foc ffff mic impreuna cu 6 linguri de lapte.

Separat topim zaharul amestecat cu lichidul ramas tot pe foc f mic. Cand zaharul este complet dizolvat, tragem craticoara de pe foc, lasam cateva minute (3-4 minute) sa se raceasca si adaugam peste gelatina dizolvata in lapte. Amestecam si turnam in forme (eu am folosit pahare de plastic de unica folosinta) unse foarte discret cu putin ulei. De preferat ar fi un ulei de migdale sau unul de fructe dar puteti folosi si de floarea soarelui, numai sa ungeti fffff putin forma.

Lasam 2.30-3 ore la frigider, dupa care luam fiecare paharut si il rasturnam pe o farfurie. Ca sa va fie mai usor sa scoateti din forma, tinem pentru cateva secunde paharutul cu fundul in apa fierbinte dupa care il rasturnam imediat.

Servim cu sos caramel si feliute de migdale.

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biancomangiare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

epurasha2bb 1

04.04.2011, 08:56

Doamne cat de bun trebuie sa fie! si imi inchipui textura fina si delicata! multumim de reteta Laura! as zice ca tu esti unul din putinii oameni care scot numai ''hit''uri!

adry88 1

02.06.2011, 17:03

interesant

VERONICA2607 1

28.03.2012, 20:29

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura albinuta umpluta