A facut mami ciorbita de burta azi.....si ca sa nu arunc albusurile am zis sa imi incerc norocul sa fac bezele....pe care le-am evitat de cand ma stiu intrucat in copilarie cand incerca mama sa ne faca mereu le scotea arse din cuptor! :)) Dar sunt tare fericita ca au iesit exact asa cum imi plac mie, crocante la suprafata si cremoase inauntru!
Intr-un vas de sticla punem albusurile pe care le batem cu mixerul si praful de sare pana se intaresc.
Treptat adaugam zaharul si mixam pana se topeste si pana se intareste compozitia.
Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul linguritei facem gramajoare una langa alta. ( sau punem intr-o punga si gaurim..asa am facut o tava in care am pus si putin colorant albastru).
Incingem bine cuptorul..si introducem tava in mijloc la foc mic, usa cuptorului lasand-o intredeschisa. La mine procesul de coacere a durat 1 ora pentru fiecare tava ( 3 tavi, deci 3 ore :)) ).
Dupa ce s-au copt le-am scos si le-am lasat sa se raceasca. Am pregatit crema astfel: se pune laptele intr-un vas impreuna cu zaharul si praful de crema si mixam pana se intareste. Lasam 10 minute la frigider.
Dupa ce s-au racit le cuplam cate doua si punem crema intre ele...si trecem amrgine prin nuca pisata sau nuca de cocos.
Dizolvam glazura si le mazgalim.