Betisoare cu nuca si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Sep 2014 | 3336 vizualizari

 

Ceva de rontait,intr-o zi de duminica...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 130 g unt
  • 70 g margarina rama
  • 2 linguri smantana cu 40 % grasime
  • 100 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 1 plic de zahar vanilat
  • cca 400 g faina + faina pentru infainat blatul de lucru
  • 1 ou
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • nuca macinata
  • ciocolata decor de la Dr.Oetker
Portii: 70
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betisoare cu nuca si ciocolata:

Intr-un castron cernem faina si adaugam praful de copt si plicul de zahar vanilat. Separat amestecam untul cu margarina (puteti sa folositi numai unt sau numai margarina ), dupa ce a fost lasat de seara la temperatura camerei. Se adauga zaharul, oul,smantana si nuca macinata. Omogenizam bine  si adaugam faina amestecata cu zaharul vanilat si praful de copt. Formam o coca, nu foarte tare, potrivita ca sa putem sa o intindem. Infainam blatul de lucru intindem foaie si taiem betisoare, cat le vrem de lungi si groase. Batem oul cu zaharul vanilat si ungem betisoarele, apoi presaram nuca macinata sau ciocolata de decor. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la foc iute, in 7-8 min, chiar si mai repede, in functie de cuptor ele se coc. Se scot din cuptor si se lasa la racit pe un platou.

TIPS-URI

1

faina poate sa varieze,se va simti la mana.E in functie de grasimea untului si a smantanii.Daca mai este nevoie se mai adauga,insa nu trebuie sa obtinem un aluat tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Betisoare cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Constelatialeu 1

21.09.2014, 19:06

Moku,facea bunica mea si tare ne placea,am pierdut reteta si to caut guistul ala bun....ce am facut acum se apropie cam 80%,e ceva care-i lipseste sa fie ca alea din copilaria mea...

Rocsi 1

21.09.2014, 20:23

Mmm, la rontiala nu lipsesc

jolygina 1

22.09.2014, 00:32

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede