Batoanele de ciocolata sunt preferatele mele, de cand eram mica tin minte cum o ajutam pe bunica mea sa le faca dar cel mai greu era asteptarea ca ciocolata sa se intareasca dar eu nu aveam rabdare si incercam sa o gust dar bunica nu ma lasa. De la bunica mea am invatat cum se fac batoanele, reteta era buna dar eu am imbunatatito, folosesc ciocolata Milka cu lapte, in loc de ciocolata menaj.
Intr-un castron se pune 20 grame de unt, ciocolata, laptele lichid, laptele praf si zaharul, se incalzesc incet si se amesteca constant cu o lingura de lemn pana da in clocot. Se lasa 3 minute sa se raceasca. Dupa care se incalzeste incet din nou pana cand clocoteste, nu se amesteca.
Se ia de pe foc si se adauga doua linguri de unt, deasupra nu se amesteca. Lasa sa se raceasca 5-6 minute si adauga vanilia si putina sare dupa care compozitia se bate pana devine cremoasa. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si se lasa la racit cateva ore, dupa care se taie in batoane.