Batoane de Cereale Fara Coacere

de Broccoli_and_Muffins in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 4726 vizualizari

 

Cred ca tuturor ne plac acele batoane de cereale delicioase pe care le gasim in magazine. De la Snickers si Mars la variantele "sanatoase" de pe rafturile supermarketurilor. Din pacate, chiar si acelea care pretind a fi prietenoase cu organismul, contin, de cele mai multe ori, conservanti, coloranti dar mai ales ZAHAR. Zahar in cantitati industriale. Astfel, desi ai impresia ca iei o gustare light, intre doua intalniri, de fapt, in cel mai fericit caz, consumi cantitatea de zahar recomandata pentru o zi. Asa ca, inspirata de minimalistbaker.com am pregatit aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame curmale
  • 60 grame unt de arahide
  • 125 grame ovaz
  • 140 grame migdale crude, nesarate
  • 35 grame merisoare
  • 20 grame goji
  • 20 grame seminte de chia
  • 20 grame seminte de in
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de Cereale Fara Coacere:

Pentru ca batoanele sa fie mai crocante, ovazul si migdalele se pot coace la cuptor. Daca vrei sa faci asta, incalzeste cuptorul la 180 grade.

Pregateste o tava cu hartie de copt, dar lasa o portiune in afara pentru a avea o posibilitate usoara de manevrare a continutului. Pune-o deoparte momentan.

Curmalele se pun in apa fierbinte, pentru 10 minute, pentru a se inmuia. Astfel, va fi mai usor de scos samburele.

Se adauga curmalele intr-un blender si se mixeaza pana devin o pasta lipicioasa. Acesta va fi liantul batoanelor tale.

Intre timp, poti pune ovazul si migdalele la copt pentru 10-15 minute, pentru a se rumeni.

Intr-un vas, pune untul de arahide la incalzit, pana atinge o consistenta alunecoasa.

Adauga toate ingredientele intr-un vas si mixeaza-le cu o lingura de lemn sau cu mana.

Pune mixtura in tava cu hartie de copt si aranjeaza bine pe fundul tavii.Aseaza deasupra o alta hartie de copt, peste care vei putea sa pui un pahar cu care sa apesi bine continutul pe fundul tavii. E foarte important sa aiba o grosime de macar 1 cm, pentru a nu se rupe cand le servesti.

Tava se baga lacongelator pentru minim 30 minute.

Se taie in batoane egale.

 

 

TIPS-URI

1

Se depoziteaza in frigider, intr-un vas inchis ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de Cereale Fara Coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

18.06.2015, 21:14

Cred ca sunt asa de bune

Broccoli_and_Muffins 1

18.06.2015, 21:46

VA multumesc mult pentru comment-uri! Sper sa le incercati!

Raluca57 1

28.01.2016, 17:12

Le-am facut, sunt f bune. Nu am avut goji si am pus coaja de portocala din dulceata, taiata marunt. Se incheaga bine, se taie perfect. Nu le-am bagat in congelator ci le-am lasat in frigider peste noapte. Foarte gustoase si mai ales FARA ZAHAR!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mic-dejun englezesc (Porridge) ciresat