banane prajite in aluat de clatite daca imi amintesc bine prima data am vazut la Miha, si mi-au lacut tare mult. paote ca si alti bucatarasi mai au retete asemanatoare....mie insa mi-.a ramas in minte cea a Mihei...am facut si cu mar si la fel de bune au fost. de data asta am combinat un sos de caramel cu cioco...o nebunie ducle.
Bananele se taie rondele mai grosute, cam la 2 cm.
Se face un aluat de clatite mai grosut, ca sa stea pe bucatile de banana. Bucatile de banana se trec apoi prin acest aluat si se prajesc in ulei incins, de preferat cel de porumb, este foarte usor. Se scot pe un servetel absorbant ...dar nu e neaparta nevoie..doar daca vreti sa fie cat mai light.
Cele 4 lg de zahar se caramelizeaza bine, apoi se adauga untul si se lasa sa se topeasca , apoi laptele si se amesteca usor pana se topeste tot caramelul. Se adauga si ciocolata si se lasa pana se topeste. Se omogenizeaza bine, se da deoparte. Dupa ce se mai astampara putin din fierbinteala se adauga si esenta de rom. Se lasa la rece.
Bucatile de banana prajite se distribuie pe farfurii de desert, dupa placere si pofte, si se asezoneaza cu acest sos delicios. Deasupra se mai poate arunca si un mot de frisca...dar nu-i musai...numa daca va e pofta....mie de frisca mi-e pofta mereu.