Banane în caramel uşor sărat

de madi_marin in Dulciuri, 4 Aug 2013 | 4142 vizualizari

 

Am văzut această reţetă simplă şi rapidă într-o emisiune la TV Paprika. Bananele sunt foarte gustoase, iar combinaţia de dulce-sărat e minunată!

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 125 g zahăr brun
  • 50 g unt
  • cristale de sare de mare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane în caramel uşor sărat:

Se pune zahărul într-o tigaie la foc mic să se caramelizeze. Se adaugă untul şi se amestecă.

Bananele se decojesc şi se taie in jumătate pe lung. Se pun în tigaie şi se adaugă frişca lichidă şi câteva cristale de sare de mare.

Se lasă totul la foc mic să se formeze sosul caramel şi babanele să se pătrundă bine.

Se serveşte desertul ca atare, cu frişcă sau îngheţată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane în caramel uşor sărat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

laura_n 1

05.08.2013, 18:11

m-ai dat gata,Mada! cred ca sunt un deliciu

madi_marin 1

05.08.2013, 21:55

fetele...ma bucur ca va place!

@dia...aud si eu o femeie care spune ca nu-i plac bananele...

diaconta 1

05.08.2013, 22:01

Pai de la mine poti sa auzi ce n-ai auzit de la nimeni )))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec de ciocolata cu banane