Bame pentru iarna

de Brindusa in Conserve, 2 Mar 2010 | 20953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bame
  • 1- 2 l suc de rosii crud (sau fiert ) facut in casa
  • 5 borcane mari cu filet (sau mai multe mici)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame pentru iarna:

Curata bamele de cotoare si spala-le.In  3-4 l de apa pune 1 lingurita de sare si 3 linguri de otet. Pune-o pe foc si , cand a inceput sa fiarba adauga bamele. Lasa  sa fiarba pana ce bamele s-au inmuiat.

Scurge bamele si pune-le in borcane, presand usor ca sa intre mai multe.

Umple borcanele cu suc de rosii si acopera-le bine cu capace.

Pune borcanele unul langa altul in cratite mai inalte, adauga apa calduta astfel incat sa fie 2/3 din inaltimea borcanelor.Acopera borcanele cu un ziar si pune la fiert. Din momentul in care apa a inceput sa fiarba, lasa 1/2 de ora. Dupa acest timp inchide focul, acopera borcanele cu un prosop gros si lasa-le sa se raceasca incet, pana a2a zi.

Pune borcanele, curatate bine, pe rafturi in camara si savureaza-le iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Brindusa 1

02.03.2010, 16:59

Eu pun in fiecare an. Ne plac foarte mult bamele.

silvi0ara 1

02.03.2010, 20:22

Oana 1

06.03.2010, 18:10

N-am mai mancat bame...de cand eram mica....in vara asta o sa iau neaparat Arata super borcanele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ketchup