Bame cu kebab

de aziz in Mancaruri cu carne, 1 Noi 2010 | 7526 vizualizari

 

Cred ca o sa va placa..

 

INGREDIENTE

  • 600gr bame (o punga congelata)
  • o ceapa de marime medie
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • sare piper
  • supa instant o lingurita
  • pentru kebab:
  • 500gr carne tocata de curcan(poate fi de vita sau porc)
  • o ceapa mare
  • sare piper
  • o legatura patrunjel
  • sare piper
  • o lingurita supa instant

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame cu kebab:

se taie ceapa si se pune la calit in jumatate pahar de ulei

cind ceapa este calita se adauga usturoiul, taiat in patru si pasta de tomate 

se adauga bamiile si se pune apa fierbinte peste ele

se lasa la fiert aproximativ 30 min

Kebab:

se pune carnea tocata intr-un castron impreuna cu ceapa tocata cit mai fin cu putinta si patrunjelul tocat marunt; se potriveste de sare si piper ,dupa preferinta supa instant .

se fac bile din carne maricele si se taseaza; arata ca hamburgerii

se icinge gratarul electric(sau tigaie de teflon)se unge cu ulei

se prajesc pe ambele parti dupa care se dau la cuptor (incalzit in prealabil) 10-15 minute

TIPS-URI

1

se uda miinile la prepararea kebabului amestecul fiind lipicios;punem kebabul in cuptor pentru a nu ramine crud la mijloc ;eu am facut bilele din carne le-am tasat cu o paleta de bucatarie si dupa ,pentru a avea o forma cit mai  rotunda le-am taiat cu o forma pentru prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu kebab" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

aziz 1

02.11.2010, 19:26

eu sincer pina sa locuiesc in israel nu am mincat niciodata ,aici am fost invitata la masa la niste prieteni si sincer mi-au placut foarte mult ....

Kiko 1

25.06.2011, 09:22

Dragilor,
eu am cultura de bame. Daca cineva este interesat de bame tinere si proaspete (din Bucuresti sau imprejurimi), in "limita stocului disponibil" va servesc cu mare placere!

Bamele sunt o minune, din punctul meu de vedere! Sunt foarte nutritive, au o multime de calitati, fac minuni in organism si sunt si foarte gustoase!

aziz 1

26.06.2011, 16:57

kiko multumesc de vizita ,iar anuntul ai putea cred sa-l pui undeva intr-o rubrica pe prima pagina asa ar putea fi vazut de mai multe persoane

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de bame cu pui