Baked Alaska

de mimmi in Dulciuri, 11 Iul 2011 | 4909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Inghetata:
  • 3 oua,
  • 300 ml lapte,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • esenta vanilie,
  • Ingrediente blat :
  • 3 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 3 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • Pentru insiropat avem nevoie de
  • sirop de trandafiri si putina apa,pe care le amestecam.
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou,
  • 4 linguri zahar.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baked Alaska:

Inghetata:

Mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul si punem cratita la foc mic,amestecand continuu cca 10 minute,pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie dupa gust si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca batuta. Tapetam forma in care va fi pusa inghetata cu folie alimentara si punem la congelator. Dupa 1 ora puteti verifica inghetata,poate face ace de gheata( a mea nu a facut) in acest caz amestecati inghetata.

Lasam peste noapte si a doua zi pregatim blatul. Separam ouale,galbenusurile le frecam spuma cu zaharul. Batem albusurile tare,le adaugam peste galbenusuri impreuna cu faina amestecata cu praful de copt. Amestecam compozitia cu dosul unei linguri si o turnam intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 30 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.

Punem inghetata peste blatul(insiropat,in cazul meu cu sirop de trandafiri),le "infasuram" in folie de aluminiu si le dam la congelator pentru cca 1 ora.

Pentru bezea,batem tare albusurile dupa care adaugam zaharul in ploaie,mixand in continuare. Imbracam inghetata in bezea si dam la cuptor 5 minute pana prinde o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baked Alaska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

mimmi 1

12.07.2011, 10:36

LicutaMarin 1

12.07.2011, 20:10

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pateuri cu peltea de mere