Baigli cu mac si nuca

de Criss in Prajituri, 8 Iun 2012 | 56169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • -530 g faina(am pus 550)
  • -250 g unt sau margarina
  • -2 linguri zahar
  • -1 galbenus de ou
  • -1 ou intreg
  • -20 g drojdie proaspata
  • -150 ml lapte
  • -coaja de lamaie
  • Umplutura de mac: (pentru 2 cozonacei)
  • -400 g mac macinat
  • -200 g zahar
  • -coaja de lamaie
  • -1 plic zahar vanilat
  • -200 ml lapte
  • Umplutura de nuca: (pentru un cozonacel)
  • -200 g nuca macinata
  • -100 g zahar
  • -coaja de lamaie
  • -120 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac si nuca:

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu cele 2 linguri zahar . La faina adaugam 250 g unt sau margarina , amestecam apoi adaugam 1 galbenus de ou, 1 ou intreg si laptele caldut cu drojdia. Framantam pana aluatul se omogenizeaza si lasam la dospoit pentru circa 40 minute la loc caldut. Aluatul rezultat il impartim in 3 parti egale. Fiecare parte o intindem sub forma unui dreptunghi, punem umplutura si rulam. Eu am facut doi cozonacei cu mac si unul cu nuca.

Pentru umpluturi:

Se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat. La fel procedam si la umplutura de nuca

TIPS-URI

1

Pentru a se evita lipirea si craparea cozonacilor, puneti cate o fasie de hartie de copt intre ei. Eu de fiecare data uit. :D

2

Optional se pot adauga si stafide in oricare umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

gaby_gabytza 1

20.12.2013, 14:53

ce bine arata

bianca92 1

22.12.2013, 10:51

Bravo Criss. Sunt minunate. Deja le-am pus la favorite si in curand vor fi puse si pe masa de Craciun

Irina98 1

23.12.2013, 11:33

Care este timpul de coacere al cozonaceilor si cum trebuie sa fie focul? Multumesc! Sarbatori fericite!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Baigli cu mac