Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic

de tiphys in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2012 | 3726 vizualizari

 

In primul rand as vrea sa imi cer scuze pentru ca in dreptul ingredientelor nu voi pune nici o cantitate , dar trebuie sa recunosc ca gatesc cam tot dupa ochi .

 

INGREDIENTE

  • Aluatual pentru inelele de ceapa :
  • Faina
  • Ulei
  • Apa
  • Sare
  • Amidon de porumb
  • Pentru baghetele de linte :
  • Linte
  • Pesmet
  • Faina
  • Sare
  • Ulei
  • Oua
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Patrunjel
  • Coriandru
  • Malai
  • Spaghetele de otet balsamic:
  • 200 ml otet balsamic
  • 100 ml sos de soia
  • 4g agar agar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic:

Inelele de ceapa:

Dupa ce am trantit aluatul din faina, ulei, apa,sare si amidon de porumb, tavalim in el ceapa care a fost taiata in prealabil inele, dupa care le prajim in ulei incins.

Batoanele de linte:

Lintea se pune la  inmuiat 4-5, ore in apa rece, dupa care se fierbe 20-30 de minute. Lintea fiarta este mixata sau este trecuta prin masina de tocat si transformata intr-o pasta fina  in care se adauga ingredientele mai sus mentionate .  Acest aluat poate fi modelat si in forma de chiftelute  sau batoane si tavalite in malai dupa care prajite in ulei incins .

Spaghetele de otet balsamic:

Intr-un  recipient  se amesteca otetul balsamic , sosul de soia si agar agar .  Se pune recipientul la foc si se incalzeste la pana la 80 de gade  pentru a se activa gelatina, se amesteca continuu.

Pentru a obtine forma de spagheta faceti precum in filmuletul de mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=vt34q4TVFyY

Se serveste cu o salata de varza cat se poate simpla in care se adauga numai putina sare si putin ulei , eventual piper.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

_Alina_ 1

08.06.2012, 21:14

Arat grozav!

LUK 1

09.06.2012, 09:56

super

tiphys 1

09.06.2012, 13:53

Va multumesc mult , si sincer va spun ca pe cat de bine arata pe atat de gustos este meniul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inele de ceapa - Onion rings