Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic

de tiphys in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2012 | 3773 vizualizari

 

In primul rand as vrea sa imi cer scuze pentru ca in dreptul ingredientelor nu voi pune nici o cantitate , dar trebuie sa recunosc ca gatesc cam tot dupa ochi .

 

INGREDIENTE

  • Aluatual pentru inelele de ceapa :
  • Faina
  • Ulei
  • Apa
  • Sare
  • Amidon de porumb
  • Pentru baghetele de linte :
  • Linte
  • Pesmet
  • Faina
  • Sare
  • Ulei
  • Oua
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Patrunjel
  • Coriandru
  • Malai
  • Spaghetele de otet balsamic:
  • 200 ml otet balsamic
  • 100 ml sos de soia
  • 4g agar agar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic:

Inelele de ceapa:

Dupa ce am trantit aluatul din faina, ulei, apa,sare si amidon de porumb, tavalim in el ceapa care a fost taiata in prealabil inele, dupa care le prajim in ulei incins.

Batoanele de linte:

Lintea se pune la  inmuiat 4-5, ore in apa rece, dupa care se fierbe 20-30 de minute. Lintea fiarta este mixata sau este trecuta prin masina de tocat si transformata intr-o pasta fina  in care se adauga ingredientele mai sus mentionate .  Acest aluat poate fi modelat si in forma de chiftelute  sau batoane si tavalite in malai dupa care prajite in ulei incins .

Spaghetele de otet balsamic:

Intr-un  recipient  se amesteca otetul balsamic , sosul de soia si agar agar .  Se pune recipientul la foc si se incalzeste la pana la 80 de gade  pentru a se activa gelatina, se amesteca continuu.

Pentru a obtine forma de spagheta faceti precum in filmuletul de mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=vt34q4TVFyY

Se serveste cu o salata de varza cat se poate simpla in care se adauga numai putina sare si putin ulei , eventual piper.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete de linte, inele de ceapa si spaghete de otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

_Alina_ 1

08.06.2012, 21:14

Arat grozav!

LUK 1

09.06.2012, 09:56

super

tiphys 1

09.06.2012, 13:53

Va multumesc mult , si sincer va spun ca pe cat de bine arata pe atat de gustos este meniul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inele de ceapa - Onion rings