Am taiat cca 3 cm marginile foii de placinta.(Mi se pareau putin prea mari foile)
Fiecare foaie de placinta am taiat-o apoi in doua pe latime.
Am amestecat nuca macinata cu zaharul,coaja de lamaie,zaharul vanilat si scortisoara.
Am uns o foaie cu unt topit apoi am pus alta foaie astfel obtinand doua foi suprapuse.
Am presarat cam 2 linguri pline din mixul de nuca macinata si am rulat strans.
La fel am procedat si cu celalalte foi.
Am pus rulourile in tava tapetata cu hartie de copt apoi le-am uns cu restul de unt topit .
Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mic pana s-au rumenit usor.(25-30 de minute)
Intre timp am pregatit siropul.
Am pus zaharul si apa la fiert aprox 5-6 minute.
Am luat de pe foc ,am adaugat mierea si am amestecat bine pana s-a topit complet mierea.
Am pus siropul peste rulouri si le-am lasat in tava pana au absorbit tot siropul.(din cand in cand le-am intors pe o parte si pe alta sa fie bine insiropate)
Se lasa rulourile apoi la racit si se servesc cu mare pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava rulouri" nu uita sa-i faci un review.