Baclava cu nuci

de VERONICA2607 in Prajituri, 4 Mar 2012 | 8898 vizualizari

 

o reteta de baclava care nu e greu de preparat

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi pentru placinta
  • 200 gr margarina
  • 300 gr nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lamaie
  • 850 gr zahar
  • 1 litru apa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu nuci:

 Se topeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa punem 6-7 foi.

Peste foi se pun  nucile macinate amestecate cu 50 gr zahar si scortisoara.

Peste nuci se pun 4-5 foi tot asa unse cu margarina.

Daca mai ramane margarina o turnam peste prajitura.

Taiem baclavaoa inainte de a o baga la copt.

Facem siropul dintr-un litru de apa si 800 gr zahar, lasam la fiert pana ce scade si avem 500 ml sirop, cand este gata adaugam in el coaja si zeama de la 1/2 de lamaie.

Siropul il turnam peste baclava cand sunt fierbinti amandoua.

Se lasa prajitura la racit , apoi se pune la frigider pentru cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negrese Americane - Brownies