Este o minunatie de prajitura.
Foile se lasa la dezghetat.
Nuca se prajeste putin, se sufla de coji si se lasa la racit.
Rece se macina, fin sau mai mare, si se amesteca cu scortisoara si nucsoara. Eu am macinat-o fin din cauza de mafturosi.
Eu am avut 12 foi in pachet si am zis sa fac 5 straturi impartind foile asa: 3, 2 ,2, 2, 3 si impartind nuca in 4.
Untul se topeste si se lasa la racit.
Se ia o tava de marimea foilor si se unge cu unt topit cu o pensula.
Se ia prima foaie si se pune in tava.
Se unge cu unt si se pune a doua foaie si apoi a treia foaie unsa cu unt.
Se presara un strat de nuca si se niveleaza.
Peste nuca se pune o foaie, se unge cu unt, se pune a doua foaie si se unge cu unt.
Se presara un strat de nuca si se niveleaza.
Se continua cu cate doua foi unse cu unt si stratul de nuca.
Deasupra se pun trei foi unse cu unt.
Cu un cutit ascutit se taie patrate, portionand toata tava.
Se unge bine cu unt si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Se pune apa pe foc, se adauga zaharul si se fierbe pana devine un sirop.
Se lasa la racit 15-20 minute si se adauga mierea si zeama de la o lamaie.
Cand este rumenita frumos se scoate tava din cuptor si se toarna tot siropul in tava uniform pe toata suprafata.
Se lasa la racit si siropul sa fie tras de prajitura.
Se taie rece si se poate orna cu fistic sau nuca.
Pofta Buna!