Baclava

de Lavinia in Dulciuri, 15 Oct 2013 | 3376 vizualizari

 

Ador minunatia asta dulce si aromata :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g nuca macinata
  • 50 g pesmet
  • 2 lingurite scortisoara
  • 200 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • 200 g miere
  • 30 ml zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 pastaie de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Intr-un bol incapator amesteca nuca macinata,pesmetul,scortisoara,zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom.

Intr-o craticioara topeste cele 200 g unt.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt.

Aseaza prima foaie in tava si unge bine cu unt .Procedeaza la fel si cu urmatoarele 2 foi.(Trebuie sa avem 3 foi de placinta suprapuse si unse cu unt)

Presara din amestecul de nuca ,pune iar foaie unsa cu unt si procedeaza la fel pana termini nuca si foile avand grija ca la final sa ai 2,3 foi suprapuse si unse cu unt.

Cu un cutit bine ascutit taie cu grija baclavaua direct in tava in bucati potrivite.

Toarna untul ramas peste baclava insistand in partile taiate.

Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox. 45 de minute.

Cat timp este baclavaua in cuptor pregateste siropul.

Pune intr-o craticioara apa,zaharul,semintele de la pastaia de vanilie ,zeama si coaja de lamaie.

Lasa siropul pe foc pana da 2-3 clocote si zaharul este topit.

Ia de pe foc si adauga mierea.

Scoate tava din cuptor si toarna siropul fierbinte avand grija sa fie distribuit destul de uniform.

Lasa la racit minim 3-4 ore apoi serveste cu mare pofta!

TIPS-URI

1

Foile de placinta se scot la temperatura camerei inainte cu minim 1 ora de a fi utilizate.

2

Puteti inlocui untul cu margarina si veti obtine un desert de post absolut delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baclava