Baclava

de vickyduta in Prajituri, 5 Sep 2011 | 6822 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 250-300g nuca macinata
  • 50-100g margarina (unt) topita
  • Ingrediente sirop:
  • 600 ml apa
  • 350g zahar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100-150g miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Topim margarina. Taiem foile in patratele. ungem fiecare patratele se unge cu margarina topita. Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.Apoi se ruleaza tip sarma.Dupa ce am rulat prima sarma eu am mai impachetat sarmaua intr-o foaie.Se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.
Intre timp preparam siropul.

Fierbem apa cu zaharul si mierea. Zeama de lamaie, coaja rasa si zaharul vanilat in jur de 10 minute. Cand sunt gata coapte, "sarmalutele", se imbiba cu siropul preparat. Se va absorbi foarte repede siropul in baclava.

Deasupra se presara nuca pisata. Este foarte buna, seamana foarte mult cu baclavaua turceasca, in general ei pun fistic deasupra numai ca eu nu am avut. Merita sa o incercati.

Va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

vickyduta 1

06.09.2011, 09:30

Multumesc foarte mult fetele pentru aprecieri, este la fel de buna ca si cea facuta normal.

jolygina 1

06.09.2011, 11:22

yamy yamy

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:25

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu frisca si nuca