Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)-de post

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 20 Noi 2010 | 7828 vizualizari

 

BabaGhanouj este una din numeroasele feluri in care se prepara vinetele in lumea araba.Ingredientele nelipsite din toate aceste variante sunt usturoiul si pasta de susan.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei rosu( sau verde ) taiat marunt
  • 2 linguri de tahini( pasta de susan)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 ardei iute( optional)
  • sare dupa gust
  • pentru decorat: 1 castravete, frunze de menta, ulei de masline, felii de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)-de post:

Vinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa .
Dupa ce s-au racit se toaca marunt.
Se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi , ceapa verde taiata marunt si restul ingredientelor .
Se amesteca bine.
Se decoreaza cu frunze de menta, castraveti, felii de lamaie si ulei de masline.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)-de post" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastai cu mujdei de usturoi