Baba Ganoush

de adnia in Mancaruri de post, 28 Aug 2013 | 7091 vizualizari

 

Baba Ganoush, sau salata de vinete in stil arabesc, este o salata de vinete foarte raspandita in Orientul Mijlociu. Extrem de savuroasa, isi imbunatateste gustul dupa o zi de "odihna" in frigider, fiind chiar cunoscuta si sub denumirea de "caviar de vinete".
Daca inca nu ati facut cunostinta cu Baba Ganoush, veti descoperi, pe langa o aroma deosebita, o reteta simpla si rapida!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -3 vinete medii
  • -100 g pasta de susan (tahini)
  • - 1 lingurita sare neiodata (sau orice alta sare aveti la indemana)
  • -3 linguri zeama de lamaie proaspata
  • -3 catei de usturoi, curatati
  • -1 lingura seminte de chimen
  • -putina pudra de chilli pentru garnisit
  • -2 lingurite ulei de masline presat la rece pentru garnisit
  • -cateva frunze de patrunjel pentru garnisit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba Ganoush:

 

Mod de preparare: Se coc vinetele, se lasa la racit, dupa care se curata si se lasa la scurs. Se aseaza in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu toate celelalte ingrediente, cu exceptia celor pastrate pentru garnisit. Se potriveste de sare, eventual piper. Se rastoarna salata in boluri, se decoreaza cu ulei de masline presat la rece, pudra de chilli si frunze proaspete de patrunjel. Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ganoush" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille