Pisica de mare este un sortiment de peste a carui carne este alba si foarte gustoasa. Pisica de mare poate fi gatita la fel cum procedam cu oricare alt peste.
De fapt,se mananca doar aripile,care nu au oase,doar niste cartilaje dispuse in forma de evantai care se elimina cu usurinta.
Carnea este fina si fara grasime,dar trebuie asociata cu un sos .
Aripile mele de pisica au fost congelate...am vrut sa vad cum sunt la gust...
Deci...le-am decongelat,le-am uscat si le-am taiat in doua pe fiecare(au fost mari).
Le-am asezat pe fiecare pe cate o bucata de folie de aluminiu cu ulei de masline,câte o felie de lamaie,sare,piper si ierburi de Provence.Am incins cuptorul.
Le-am impachetat si le-am dat la cuptor pentru 20 de minute.
Macrisul,l-am spalat in apa rece,scurs si tocat.
In tigaie,am pus la topit o bucata de unt,am calit macrisul tocat la foc mic.
Cand acesta a devenit usor brun,am adaugat vinul,sare si piper.
Am lasat 2-3 minute sa se evapore putin vinul,am adaugat smantana lichida si am lasat la foc mic pana a inceput sa fiarba.În cateva minute este gata.
Am scos pestele din cuptor,am pus sosul peste el si am servit cu cartofi natur.
Pofta buna !
1
Sosul merge foarte bine pentru alte tipuri de peste si in special pentru somon.Are un gust usor acrisor.
2
Nu caliti mult timp macrisul,adaugati vinul imediat ce acesta isi schimba culoarea .