Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

de mirela0911 in Curcan, 20 Ian 2019 | 3576 vizualizari

 

O mancare tare gustoasa si aratoasa care poate fi servita la masa de pranz cu mare succes, fiind pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan (de curte am avut eu)
  • 50 ml ulei
  • 1 plic condimente pentru pui
  • sare, piper
  • 4-5 cartofi rosii maricei
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 1 portocala bio
  • un pahar de vin rosu
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan cu portocale, la cuptor:

Se spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana). Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca toate la un loc apoi se ung bucatile de carne cu acesta. Se pun bucatile de carne in bol si se dau la rece pentru cel putin o ora.

Cartofii se curata si se taie in felii mai groase decat pentru cartofii pai. Morcovul se curata, se spala apoi se taie rondele. Ceapa se curata si se taie in 8 felii. Portocala se spala bine apoi se taie in felii groase de cca 3-4 mm.

Intr-o tava rotunda unsa cu ulei se asaza bucatile de carne. Se pun apoi cartofii, morcovii si ceapa. Se presara peste legume sare si piper, se toarna vinul rosu, se acopera tava cu hartie de copt (sau folie de aluminiu) si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru o ora. Dupa ce a trecut ora, se scoate tava din cuptor, se indeparteaza hartia si se stropeste carnea si legumele cu sosul din tava.

Se asaza si cateva felii de portocala deasupra si se da din nou la cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos carnea si cartofii, mai stropind din cand in cand cu sosul format in tava.

Cand este gata se serveste carnea alaturi de legumele din tava si garnisite cu felii de portocala proaspete.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Fiind o pasare de curte, a durat mai mult procesul de gatire!

2

Se poate pregati carnea de cu seara si se pastreaza la rece peste noapte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan cu portocale, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu legume in vas roman