Noua ne plac foarte mult ardeii umpluti, in special cei rosii deoarece dau un gust delicios compozitiei.
Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita o tai cubulete. Speli patrunjelul si il toci marunt. Pui uleiul intr-un ceaun si calesti usor ceapa tocata marunt, rosia si morcovii, apoi adaugi carnea tocata si orezul spalat. Pui sare, piper si cimbru, dupa gust. Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena. Umpli ardeii cu aceasta compozitie si ii asezi intr-o oala larga.
Mixezi rosia ramasa si o adaugi impreuna cu apa acoperind ¾ din ardei. Pui frunzele de dafin si lasi sa fiarba la foc potrivit aproximativ o ora.
Servesti ardeii calzi, cu smantana.