Ardei umpluti cu carne

de susu in Mancaruri cu carne, 21 Apr 2010 | 5936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc si vita amestec
  • 2 kg ardei grasi mai multi rosii -        
  • 1 legatura marar -        
  • 1 legatura patrunjel -        
  • 1 ou -        
  • 3-4 cepe potrivite (una pentru sos) -        
  • Vegeta -        
  • Sare -        
  • Piper -        
  • O mana de orez -        
  • 1 morcov mic -          
  • ½  rosii -        
  • Bullion -        
  • Foi de dafin -        
  • ½ cana de apa la 1 kg carne tocata  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne:

Se curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se caleste in putin ulei si se pune la scurs in strecuratoare.Verdeata spalata si scursa se da prin masina sau se toaca marunt . Orezul se opareste sau se fierbe pe jumatate. Carnea toccata se amesteca cu oul, verdeata, ceapa calita si scursa, orezul oparit, condimentelel, si ½ cana de apa calduta (apa face carnea sa nu ramana tare la fierbere) Se bate bine compozitia.

Se spala ardeii si se scurg bine. Li se taie frumos un capac cu tot cu codita care se va pune deasupra. Se curata de seminte si se umplu cu aceasta compozitie lasand loc de 1 deget . Li se pune la fiecare un capacel de rosie si apoi se calesc un pic ardeii pe toate partile. Se scot ardeii si se caleste in uleiul ramas ceapa toccata, morcovul curatat si dar prin razatoarea mica.(cine doreste poate aduga si ½ lgt faina pentru un sos mai gros).Se stinge cu apa fierbinte si bulion .

Se aseaza frumos ardeii in picioare, li se aseaza capacele lor cu codita, se dau rosiile prin razatoarea mica si se pun printre ardei. Se fierbe apa si se adauga peste ardei sa ii acopere. Se pun condimente, foi de dafin, piper si se fierb ½ ora acoperiti. Se da apoi cratita la cuptor sa scada la jumatate. Daca este nevoie se mai adauga bulion. Se servesc fierbinti cu smantana.

 
Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

21.04.2010, 15:19

imi lasa gura apa

nadina73 1

21.04.2010, 21:05

foarte buni sa sti ca tare demult nu am facut ,super

epurasha2bb 1

03.05.2010, 21:20

foarte bun, ca la mama acasa!azi fac si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu kaizer