Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci

de Ina in Mancaruri cu carne, 18 Ian 2014 | 14778 vizualizari

 

Aroma de afumatura si ciuperci s-a potrivit perfect cu un vin bun vechi, de colectie.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei grasi potriviti
  • 500 g. carne tocata
  • 150 g kaizer afumat
  • 100 g ciuperci
  • 1 cescuta cu orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri de bulion
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • rosii/ suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci:

Se scoate cotorul ardeilor cu grija, pentru a nu rupe ardeii. Spalam bine ardeii si in interior, pentru a indeparta  semintele.

Curatam ceapa si morcovul , le tocam marunt  si  le se calim in 3-4 linguri cu ulei. Ciupercile si kaizerul se toaca marunt la robot sau le dam prin masina de tocat, dupa care le amestecam cu  ceapa, rumenindu-le impreuna.

Adaugam o ceasca cu apa, bulionul, sare, piper si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Adaugam orezul spalat in prealabil, apoi  carnea tocata . Amestecam totul bine si lasam sa fiarba cca 10 minute, pana ce orezul absoarbe lichidul din vas, dupa care oprim focul.

Luam din compozitia de carne cu o lingura si umplem pe rand ardeii ( doar la 3/4 din capacitate , intrucat orezul se va umfla la fiert ), pe care ii asezam  intr-o oala incapatoare.

Pentru a evita curgerea umpluturiii de carne in timpul fierberii, punem capac ardeilor din felii sau ne folosim de cotorul pe care-l fasonam intai, indepartand partea interna cu seminte. 

Fierbem ardeii la foc mic, in suc de rosii indoit cu apa . Lichidul nu trebuie sa depaseasca inaltimea ardeilor.

Cand oprim focul presaram o mana de  patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (28)

Rocsi 1

19.01.2014, 14:07

Foarte, foarte gustosi

Cris2711 1

20.01.2014, 20:38

Imi place ca si voi gatiti cu un vin bun

Ina 1

20.01.2014, 21:39

Cris, sticla aia o aveam si noi mai de soi Dar a vrut Costel cutia, sa-si faca trusa de scule-n ea )) Si-am sacrificat si sticla, ca doar n-o tineam fara cutie )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei prajiti umpluti cu carne