Ceapa verde, mararul si patrunjelul se toaca marunt si se pun la calit in cele 4 linguri de ulei.Se amesteca bine dupa care se adauga pasta de tomate si cele 3 linguri de orez se mai lasa 5 minute si apoi se da la racit.Dupa ce compozitia s-a racit se pune peste carnea tocata, apoi se adauga oul,piperul,cimbrul,delicatul si se amesteca bine.Ardeii se decupeaza de jur imprejurul coditei si se scoate cu tot cu seminte, asa se face la fiecare ardei, apoi se spala ardeii si se lasa sa se scurga de apa.Dupa ce ardeii s-au scurs se umple fiecare ardei cu compozitia de carne, dupa ce s-a umplut fiecare ardei se taie bucati de rosie si se pun capacele ardeilor.Intr-o oala se pun pe fund coditele de la marar si patrunjel si resturile de la rosii tocate pentru a nu se lipi ardeii de fundul oalei, apoi se aranjeaza ardeii in oala dupa care se adauga apa calda peste si se pun la fiert.Dupa ce au fiert intr-un castron se pune o lingura de faina si se amesteca cu apa in care au fiert ardeii, se amesteca bine si se adauga peste ardei fara a face cocoloase se adauga si 2 lingurite de delicat si se mai lasa la fiert 10 minute, se inchide focul si se presara cu verdeata proaspata.