O reteta destul de simpla, agreata de intreaga familie, ardeiul umplut este unul din felurile mele de mancare preferate inca din copilarie, asadar reteta in mare parte am preluat-o de la mama mea draga.
Se amesteca carnea, orezul, mirodeniilie si 3 cepe tocate marunt (eu am folosit blender-ul).
Separat se spala ardeii, se curata de seminte si se pun la scurs pe o tava.
Odata cele doua etape finalizate, se umplu ardeii (si taiem felii potrivite de rosii pe care le punem capac la ardeiul umplut cu carne) si se aseaza cu gura in sus intr-o cratita. Umplem cu apa pana la nivelul ardeilor si punem la foc potrivit, adaugam in apa frunzele de dafin.
Intre timp cele 2 cepe ramase se toaca marunt si se calesc cu putin ulei, se adauga pasta de tomate si se mai lasa pe foc cateva minute. Amestecul il punem peste ardeiul care fierbe. Cand acestia s-au fiert, punem intr-un castron faina peste care adaugam apa rece si amestecam bine sa nu avem cocoloase dupa care il rasturnam peste ardei, lasand focul la mic sa fiarba putin zeama de la ardei si cu faina.
Patrunjelul tocat marunt se adauga la final dupa ce am stins focul.
Pofta buna!
1
Pentru a evita lipirea ardeiul de cratita sau deteriorarea acestuia in timpul fierberii, se misca ocazional cratita stanga-dreapta.
2
Noi servim ardeiul umplut cu smantana, este extrem de gustos.