ardei rosu gras-muratura,garnitura

de nadina73 in Conserve, 28 Feb 2010 | 5704 vizualizari

 

te lingi pe degete-dupa ce il probezi

 

INGREDIENTE

  • 4-5 kg ardei rosu gras
  • 1 cutie pasta de tomate(800g) nu bulion
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de otet
  • 3-4 linguri de zahar
  • 10 linguri de mustar clasic(1 borcan potirivit)
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • sare 3 lingurite
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ardei rosu gras-muratura,garnitura:

Se spala ardeiul,apoi se taie feliute de 3 cm in lungine ,dupa care se aparesc intr-o oala cu apa 3-4 minute nu mai mult ,apoi se lasa la scurs.SAU se mai poate pregati si altfel adica,sa taieti ardeiul foarte fin si subtire si atunci va fi ca o pasta care se poate folosi pt fripturi,gratare(e minunat)sau chiar in tocanite e foarte gustos.

Separat intr-o alta oala se pregateste sosul din pasta de tomate ,mustarul,zaharul,sarea,uleiul,otet,foile de dafin si boabele de piper care se pun la fiert iar cand incepe sa fiarba se pune ardeiul oparit si scurs si se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 2-3 ore,dupa care asa fierbinti se pun  in borcane si se infileteaza bine apoi se pun intre paturi.Eu personal daca o fac ca si muratura cu ardeiul taiat mai mare e pun in borcane de 800 iar daca o fac ca si pasta pt fripturi o pun in borcane mai mici.Daca se desface borcanul se poate pastra chiar si 2 sapt la frigider.Am sa pun poze cu ambele retete(reteta e aceasi ,diferenta e cum se taie ardeii)

Daca ti-a placut reteta noastra "ardei rosu gras-muratura,garnitura" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ardei gras si conopida, murate