Zilele acestea mi-am adus aminte ca am un aparat de wafe pe undeva, pe care l-am folosit o singura data, la achizitionare, adica acum vreo… 3 ani :D .
Asa ca l-am cautat prin dulapuri, l-am gasit si , cum am vrut sa fac niste wafe aperitiv care sa mearga luate si la serviciu, am zis sa raspund iar provocarii Bucataras si am folosit ca ingredient secret : cascavalul .
Spargem ouale, separam galbenusurile, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma tare. Adaugam galbenusurile, apoi untul lichid, laptele si apa minerala, mixand dupa fiecare ingredient adaugat.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt, dupa care o adaugam in amestecul de mai sus si omogenizam.
Feliem maslinele, radem cascavalul si le incorporam in aluatul de mai sus.
Conectam aparatul de wafe la prize si ungem placile cu ulei sau unt.
Cand placile sunt suficient de incinse turnal cate un polonic din aluat in mijlocul formelor de wafe, inchidem capacul si coacem wafele la treapta a 4-a ( asa le-am copt eu )
Cand wafele se coc, incep sa se umfle si sa ridice capacul aparatului de wafe, semn ca putem verifica daca le putem scoate, in functie de cat de rumene le dorim.
Scoatem wafele pe o farfurie si le servim calde sau reci.
1
Cantitatea de faina poate varia in functie de marimea oualor si tipul fainii