Aperitiv turtite cu sunca si cascaval

de Dulciuri cu Georgiana in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2018 | 3918 vizualizari

 

Bunica ne facea turtite simple pe plita sobei. Imi amintesc ca le rupeam si le umpleam cu branza. Vai cat de bune erau.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
  • sare
  • 10 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • felii de sunca
  • cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv turtite cu sunca si cascaval:

Am pregatit maiaua din drojdie, o lingurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca.

Intr-un vas punem faina, adaugam maiaua crescuta, apa calduta si putina sare. Amestecam usor, apoi framantam putin. La sfarsit adaugam si uleiul si framantam pana coca inghite tot uleiul. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Din aluatul crescut formam bilute, pe care apoi le intindem in forma rotunda, asezam cate o bucata de sunca si putin cascaval ras pe fiecare disc si apoi asezam un alt disc peste. Presam usor marginile pentru a lipi cele doua discuri.

Coacem fiecare turtita pe tigaia grill sau intr-un ceaun la foc mic incinsa in prealabil. Intoarcem turtitele de pe o parte pe alta, tot timpul coacerii.

Foarte bune aceste turtite. Imi amintesc de copilarie cu toate ca gustul este departe de cel al turtitelor de atunci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv turtite cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Waffe sarate (cu cascaval si branza de burduf)