Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2017 | 5230 vizualizari

 

Ca aperitiv, fel principal, de luat la pachet, fie rece, fie calda, puteti servi aceasta tarta...Prea buna, prea delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt rece
  • 150 gr faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 2 dovlecei (cam 600-700 gr au ambii)
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr mozzarella
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella:

Aluatul:
Intr-un bol, punem untul rece.
Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata.
Punem si apa, amestecam si obtinem o bila de aluat.
Il invelim in folie si il dam la frigider pana pregatim umplutura.

Umplutura:
Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ii stoarcem intre maini de zeama.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem dovleceii si ii lasam 5-7 minute pe foc, pana nu mai au deloc lichid.
Ii dam deoparte si ii lasam 10 minute sa se racoreasca.
Intr-un bol, punem ricotta, dovleceii si ii amestecam.
Mozzarella o taiem cubulete mici, o amestecam in compozitia de mai sus.
Presaram sare si piper, apoi adaugam patrunjel si marar verde tocate marunt.
La final, incorporam oul batut spuma.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie potrivit de subtire si dreptunghiulara, o asezam in tava.
Tapetam bine si peretii tavii.
Turnam umplutura, o nivelam si taiem surplusul de aluat.
Introducem tarta in cuptorul incins, cam la 170 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra, dar este bine coapta. Cam 50-60 de minute dureaza pana este bine facuta.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca, apoi putem servi fie calda, fie rece.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

13.02.2017, 19:27

Multumesc tuturor!

mihaelar63 1

14.02.2017, 20:30

Mi-e cam dor de o tarta asa buna !!!

Rocsi 1

14.02.2017, 20:54

Eu mai fac tarte, asa ca te invit la mine sa mai servesti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan