Aperitiv tarta cu praz si carne tocata

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2017 | 3045 vizualizari

 

Eiii, numai bună pentru cină și de ce nu, pentru pachețelul de la școală/serviciu!
P.S. La provocarea lansată de mine, se pare că Vălurita și Bunica s-au apropiat de răspunsul final ;) Am decis, câștigător final, ValClaudia ;) Bucătăraș, sper că nu te superi că am propus o provocare fulger aici :))), dar mi-am adus aminte de zilele acelea frumoase cu multă hlizeală ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de tartă sărată Linco 
  • 1 tijă praz 
  • 1 bucată ardei kapia roșu 
  • cca. 300 g carne tocată amestec 
  • cca. ½ cană orez 
  • 2 bucăți ouă 
  • ½ bucată ceapă roșie 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • ½ linguriță curry 
  • ½ linguriță boia de ardei 
  • cca. 50 g brânză rasă 
  • cca. 50 g cașcaval 
  • cca. 50 g smântână 
  • cca. 2 linguri mix de semințe (susan, in, dovleac, floarea soarelui) 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu praz si carne tocata:

Aluatul decongelat se întinde pe foaie de pergament într-o tavă, se înțeapă cu furculița din loc în loc și se pune la copt în cuptorul preîncins cca.  20 de minute, la 180 grade C.

Între timp, se prepară umplutura.

Ceapa roșie securăță, se toacă mărunt și se distuie (se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul, cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează cu sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. Prazul curățat și tăiat rondele se călește în puțin ulei de măsline, împreună cu ardeiul kapia, tocat mărunt, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă amestecul de carne, brânza și cașcavalul ras, ouăle și smântâna, amestecându-se până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se toarnă peste tarta coaptă, se uniformizează, se presară cașcavalul ras și semințele. Tarta se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute, la foc mediu.

 Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Este tare bună atât caldă, cât și rece ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu praz si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Platou - aperitiv