Cernem faina intr-un castron.Punem untul taiat cubulete, sare si amestecam. Punem oul batut, smantana si framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios. Daca este nevoie adaugam 1-2 linguri apa rece.Punem aluatul la rece ptr 30 de minute.
Curatam ceapa, tocam fin si o calim in uleiul incins. Adaugam ciupercile scuse si clatite. Calim cateva minute, apoi adaugam ardeiul gras taiat julien si ficateii taiati cubulete mai mici. Lasam pana ficateii s-au albit bine, fara a se praji.
Dam jos si lasam la racit.
Dupa ce s-au racit, amestecam cu sare, piper, cimbru, ouale si cascavalul ras.
Ungem tava cu unt si tapetam cu faina.
Intindem aluatul de tarta ceva mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa, o intepam cu o furculita din loc in loc, apoi turnam umplutura. Acoperim cu bucatile de aluat ce trec peste forma. Dam la cuptor pana este gata si se aureste frumos. Pentru un aspect mai frumos ungem tarta cu un galbenus batut cu o lingura de apa .