Un aperitiv însorit și aromat, cu șuncă și mozzarella, ketchup și mirodenii, festiv și simpatic.
Retete pascale
Lași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea.
Ungi aluatul cu ketchup și presari mirodenii: busuioc și oregano.
Presari mozzarella rasă.
Adaugi feliile de șuncă, însă doar pe jumătate din aluat (vei vedea imediat de ce). Așază-le cu marginile petrecute una peste alta.
Acum împaturești aluatul pe jumătate.
Tai aluatul pe lățime, în fâșii late și îl transferi pe hârtie de copt.
Aranjezi aluatul cu mâinile, aducându-l la forma rotundă, ungi cu ou bătut, apoi începi să răsucești fiecare fâșie în parte.
Ungi din nou cu ou pentru ca fâșiile să arate frumos.
Presari semințe de susan și dai aluatul la cuptor, pentru 15 minute la foc mediu, pentru a crește în volum, apoi încă 20 minute la foc mic pt a se coace bine înăuntru.
Îl poți servi cald sau rece.
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/soare-din-foietaj-cu-bacon-si-mozzarella.html