Aperitiv saratele cu branza si chimen

de lucy2002 in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2020 | 4863 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun"
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Laura Laurentiu si-i multumesc frumos!>d<
Cat de bune sunt va las pe voi sa descoperiti ;) ...va sfatuiesc sa faceti portie dubla! :x
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt 82% grasime
  • 250 gr smantana 20% grasime
  • 250 gr branza de burduf
  • 25 gr drojdie proaspata+ un praf de zahar
  • 550-600 gr faina alba
  • 1 ou batut pentru uns saratelele
  • chimen
  • sare dupa gust( depinde cat de sarata este branza)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu branza si chimen:

Punem drojdia la activat cu un praf de zahar.

Intr-un bol punem faina, iar peste ea adaugam untul rece dat pe razatoare, branza de burduf maruntita, smantana, drojdia activata cu praful de zahar si semintele de chimen( una , doua lingurite, depinde de voi cat de mult va place gustul chimenului)

Din aceste ingrediente se framanata rapid o coca.  Aluatul abtinut trebuie sa fie omogen sa se poata lucra (sa nu  fie lipicios) si-l lasam sa se odihneasca 30-40 minute.

Impartim aluatul in doua.

Luam o bucata de aluat, si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cu grosimea de 3-5mm.

Foaia se unge cu ou batut si se presara cu seminte de chimen.

Portionam saratelele dupa dimensiunea dorita si le asezam intr-o tava cu hartie de copt.

Introducem tava de copt la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, pentru 15-20 minute sau pana se rumenesc frumos.

 

 

 

TIPS-URI

1

daca folositi branza sarata aveti grija cata sare dozati

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

lucy2002 1

11.01.2020, 09:33

Bine Mihaela, te astept!

dantes 1

11.01.2020, 10:11

Bune!

Rocsi 1

12.01.2020, 20:26

Imi plac la nebunie saratelele! Oricand as rontai la ele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci si blue cheese