Aperitiv rulada cu spanac si telemea

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2017 | 3758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 370 g cartofi fierti in coaja
  • 300 g unt
  • 350 g faina
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 ou (pentru uns)
  • praf de copt (cine vrea,eu nu am pus)
  • Umplutura:
  • 450 g spanac congelat
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 lgta unt
  • 250 g telemea de vaca (daca e prea sarata, o tineti in apa, cateva ore)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu spanac si telemea:

Aluatul: Se fierb cartofii in coaja, in apa rece, aproximativ o ora (de cand a inceput sa fiarba apa), apoi se scot din apa si se lasa la racit. Se paseaza si se amesteca cu untul (la temperatura camerei), sare, faina si cine vrea, praf de copt.

Umplutura: Se lasa spanacul la temperatura camerei, sa se dezghete. Se scurge si se da prin blender, apoi se adauga sare, unt si usturoi pisat.

Branza se marunteste cu furculita.

Se intinde aluatul pe o hartie de copt (pentru a-l putea rula), se pune un strat de spanac, apoi de branza si se ruleaza. Se pune cu grija, ca sa nu se rupa, intr-o tava mai mare de cozonac, se unge cu ou batut si se da la cuptorul preincalzit, 30-35 minute sau pana este gata.

.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tapas cu jambon