Un aperitiv pentru zile festive, dar și pentru zile obișnuite, pentru că este bun, sănătos, aspectuos și ușor de făcut.
Se aleg roșii coapte și tari, se spală, se șterg cu un prosop curat și se taie din fiecare câte un căpăcel, după care, cu o linguriță se golesc de semințe și de zeamă.
Mărarul se spală și se taie mărunt. Se păstrează 1-2 fire de mărar pentru decor.
Se pregătesc celelalte elemente de decor.
Se amestecă bine brânza de vaci cu smântâna, ceapa tăiată fin, mărarul tăiat mărunt, sarea și uleiul.
Se umplu roșiile cu această compoziție de brânză și se decorează, după inspirație.
1
Alegeți roșii coapte și tari, pentru reușita aperitivului.
2
Tăiați foarte fin ceapa.
3
Uniformizați bine compoziția.
4
Uleiul are menirea de a face compoziția moale și onctuoasă.