Facand un inventar prin frigider, mi-a venit ideea acestei placinte care a iesit excelenta. Este buna de pus atat la pachet cat si seara servita alaturi de o cana cu iaurt.
Pt. aluat:
Pt. umplutura:
Pt. uns:
Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se pune drojdia uscata, se amesteca si se lasa timp de 10-15 minute. Se pune apoi sarea, uleiul si laptele caldut putin cate putin, amestecand, pana se poate obtine un aluat bun pentru framantat. Se framanta bine apoi se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie felii, iar ciupercile se pun la calit in uleiul incins intr-o tigaie. Se presara putina sare si se mai lasa pana scade apa lasata. Se adauga si ceapa, se calesc impreuna pana ce aceasta din urma se inmoaie apoi se ia de pe foc.
Intr-un bol se amesteca cele doua feluri de branza (crema telemea si branza pufoasa) apoi se toarna ciupercile cu ceapa, inclusiv uleiul care este in tigaie. Se omogenizeaza.
Maslinele verzi se taie feliute. Ardeiul si muschiul se taie cubulete. Patrunjelul se toaca marunt. Toate acestea se adauga peste branza, inclusiv porumbul din conserva, scurs. se omogenizeaza bine, se condimenteaza cu piper si sare, daca mai este cazul. Se bate un ou si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa deoparte.
Se ia aluatul si se intinde pe masa de lucru in forma rotunda, dar cu diametrul mai mare decat tava de tarta in care se va coace placinta.
Se unge cu ulei tava, apoi se aseaza foaia de aluat. Se aranjeaza in tava, lasand marginile sa cada. Se decupeaza marginile ramase in forma de triunghiuri. Se toarna umplutura (se lasa 2-3 linguri), se niveleaza apoi se acopera cu aluatul de pe margine.
Se bate galbenusul cu laptele, apoi se unge placinta pe deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos si este facuta.
P.S.: Restul de aluat l-am intins in forma rotunda, am pus umplutura pe mijloc si am ridicat marginile. L-am asezat intr-o tava, am uns cu galbenus si l-am dat la cuptor pana s-a facut.
Pofta buna sa aveti!
1
Umplutura poate varia in functie de ce aveti prin frigider.