Placinta sarata

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2016 | 4665 vizualizari

 

Facand un inventar prin frigider, mi-a venit ideea acestei placinte care a iesit excelenta. Este buna de pus atat la pachet cat si seara servita alaturi de o cana cu iaurt. 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt mica de sare
  • 30 ml ulei
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 3 lg ulei de masline
  • 6 ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 50 g masline verzi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 felii muschi file
  • 1/2 conserva porumb
  • 175 g crema telemea
  • 140 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare, piper dupa gust

Pt. uns:

  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata:

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se pune drojdia uscata, se amesteca si se lasa timp de 10-15 minute. Se pune apoi sarea, uleiul si laptele caldut putin cate putin, amestecand, pana se poate obtine un aluat bun pentru framantat. Se framanta bine apoi se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie felii, iar ciupercile se pun la calit in uleiul incins intr-o tigaie. Se presara putina sare si se mai lasa pana scade apa lasata. Se adauga si ceapa, se calesc impreuna pana ce aceasta din urma se inmoaie apoi se ia de pe foc.

Intr-un bol se amesteca cele doua feluri de branza (crema telemea si branza pufoasa) apoi se toarna ciupercile cu ceapa, inclusiv uleiul care este in tigaie. Se omogenizeaza.

Maslinele verzi se taie feliute. Ardeiul si muschiul se taie cubulete. Patrunjelul se toaca marunt. Toate acestea se adauga peste branza, inclusiv porumbul din conserva, scurs. se omogenizeaza bine, se condimenteaza cu piper si sare, daca mai este cazul. Se bate un ou si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa deoparte.

Se ia aluatul si se intinde pe masa de lucru in forma rotunda, dar cu diametrul mai mare decat tava de tarta in care se va coace placinta.

Se unge cu ulei tava, apoi se aseaza foaia de aluat. Se aranjeaza in tava, lasand marginile sa cada. Se decupeaza marginile ramase in forma de triunghiuri. Se toarna umplutura (se lasa 2-3 linguri), se niveleaza apoi se acopera cu aluatul de pe margine. 

Se bate galbenusul cu laptele, apoi se unge placinta pe deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos si este facuta. 

P.S.: Restul de aluat l-am intins in forma rotunda, am pus umplutura pe mijloc si am ridicat marginile. L-am asezat intr-o tava, am uns cu galbenus si l-am dat la cuptor pana s-a facut.

Pofta buna sa aveti!

TIPS-URI

1

Umplutura poate varia in functie de ce aveti prin frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza sarata