Aperitiv placinta cu branza cu aluat de casa

de katty in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2018 | 10514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 1 cana apa
    • sare
    • 1 lingura ulei
    • 1 lingura otet
    • 1 ou
    • faina cat cuprinde(aproximativ 400-450 gr)
    • 150 gr osanza+2 linguri faina
    Umplutura:
    • 300 gr branza sarata
    • 300 gr branza dulce
    • 3 oua+1 ptr uns placinta
    • 2 linguri smantana
    • 2 linguri gris
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza cu aluat de casa:

Mai intai o sa precizez de ce l-am numit aluat si nu foietaj. Pentru ca nu il consider foietaj, deoarece nu necesita decat o simpla impaturire si nu 3, asa ca la foietaj. Se face destul de repede, putem inlocui osanza cu unt sau margarina, evident marind cantitatea la 200, respectiv 250 gr.

Cernem 300 gr faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc, in care punem oul, sarea, uleiul, otetul si apa. Incepem sa framantam, apoi adaugam cate putina faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Strangem aluatul intr-o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pentru 1/2 de ora.

Amestecam intr-un castron osanza cu faina. Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 parti egale. Intindem fiecare parte, pe rand  sub forma de dreptunghi. Ungem fiecare dreptunghi cu jumatate din amestecul de osanza si faina. Aducem cate 2 parti opuse, pe rand, spre interior, pana la jumatatea aluatului, fara a le petrece, apoi pliem aluatul  de la jumatate, suprapunand partile. Punem aluatul pe o tava presarata cu faina, acoperim cu folie de plastic si le dam la rece pentru cel putin 30 de minute.  

 Pregatim umplura. Radem branza sarata, o amestecam cu branza  dulce, ouale si smantana. (in poza sunt 6 oua deoarece am facut cantitate dubla pentru 2 tavi de placinta)

Intindem cu sucitorul pe blatul  infainat prima foaie. Asezam foia intr-o tava in care am pus hartie de copt. Intepam foaia cu furculita din loc in loc, presaram grisul, apoi punem amestecul de branza. Intindem cea de a doua foaie, o intepam cu furculita din loc in loc, presam marginile placintei astfel ca umplutura sa nu iasa si o ungem cu 1 ou batut cu 1 lingura de apa sau lapte. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute pana se rumeneste frumos. Scoatem tava si o lasam putin sa se racoreasca inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza cu aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ciuperci