Aperitiv Oua ochiuri cu cascaval si kaiser la cuptor

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2018 | 3362 vizualizari

 

Un mic dejun rapid, foarte bun, gustos și consistent, chiar și pentru cei sensibili, care nu pot mânca prăjeli.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 4-6 felii de kaiser
  • 2-4 felii de cașcaval
  • unt, pentru uns formele de copt
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Oua ochiuri cu cascaval si kaiser la cuptor:

Se ung formele de copt cu unt, se pun pe fundul lor câte 2-3 felii de kaiser în fiecare (eu am pus câte două, pentru că formele nu sunt suficient de înalte, pentru a cuprinde toate ingredientele) și deasupra, câte o felie de cașcaval, întreagă, sau împărțită în două.

Se sparge câte un ou în fiecare formă de copt, se presară sare, piper și oregano.

Se acoperă formele, astfel umplute, cu folie de aluminiu și se dau la cuptorul preîncălzit, pentru 5-6 minute, la foc iute.

După acest interval de timp se scot formele din cuptor, se ia folia de aluminiu și apoi, cu o paletă de lemn, se desprinde preparatul, se pune pe farfurie și se servește cald, cu legume alături (roșii, felii de ardei gras...)

 

TIPS-URI

1

În funcție de înălțimea formelor de copt, puteți folosi, pentru o mai mare consistență, mai multe felii de kaiser și de cașcaval. Important este ca aceste ingrediente să încapă în formele de copt, să nu dea pe dinafară...

2

Acoperirea cu folie de aluminiu scurtează timpul necesar preparării.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Oua ochiuri cu cascaval si kaiser la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

11.09.2018, 21:41

Îți mulțumesc frumos, Rocsi!

dantes 1

13.09.2018, 10:03

Bun!

RODIMUR 1

13.09.2018, 10:50

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de branza de casa