Inspirata de reteta de baked egg boats americana, o putem varia la infinit (branza, ton, jambon etc.).
Iata o varianta cu branza ricotta sarata si cu aluat de pizza de casa - reteta aluat aici.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/oua-in-aluat-de-pizza-la-cuptor.html
Pentri 1 portie :
Incalziti cuptorul la 220 °C.
Amestecati braza rasa cu smantana, puneti piper (si sare daca branza nu este sarata).
Asezati aluatul in forma ovala de 25 cm.
Formati o barca, ridicati marginile si sudati capetele.
Puneti umplutura cu branza in centru.
Dati la cuptor timp de 12 -15 minute.
Cand aluatul este rumenit, scoateti din cuptor si spargeti un ou in mijloc (faceti un pic de loc in branza calda).
Decorati cu rosie uscata, presarati paprika, sare, piper.
Dati din nou la cuptor 4 -5 minute pana cand oul este gatit.
Scoateti din cuptor, decorati cu arpagic, salata etc...
Serviti cald !