Aperitiv oua Benedict

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2017 | 2639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 briose (sau 4 felii de paine)
  • 4 felii de bacon fin feliat
  • cateva fire de ceapa verde
  • 1 pahar de 150 ml cu otet
  • 1 lingura rasa de sare
  •  sos olandez:
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 100 de grame de unt moale
  • piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua Benedict:

Scoti untul din timp din frigider si il tai bucatele, separi galbenusurile pentru sos, storci lamaia si pui la fiert apa, in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale, cat si pentru bain-marie.

Incingi tigaia si prajesti feliile de bacon (fara ulei, deoarece va lasa baconul), apoi le scoti pe un servet de hartie absorbanta.

Cand apa fierbe in recipientul pregatit pentru bain-marie, treci la prepararea sosului olandez: pui galbenusurile, sarea si zeama de lamaie in castron si le bati bine, apoi pui vasul pe bain-marie si continui sa bati cu telul. Cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugi untul moale, bucatica cu bucatica, batand in continuare. Bati pana cand sosul devine spumos si legat.

Imediat ce sosul e gata, iei castronul de pe vasul cu apa fierbinte si condimentezi dupa gust, cu piperul alb si il pastrezi cald cateva minute (deasupra unui ochi stins al aragazului).

Cand apa clocoteste in vasul pregatit pentru fierberea oualor, adaugi sarea si otetul si reduci focul la minimum. Adaugi oul cu grija in oala si il lasi sa fiarba fara clocot, 3 minute, apoi il scoti cu spumiera pe un servet de bucatarie. La fel procedezi cu fiecare ou in parte.

Prajesti painea, apoi o asezi pe farfurie, o ungi cu putin sos, adaugi feliile de bacon prajit, iar deasupra asezi cate 1 ou fiert.

 Acoperi oul cu sos olandez si presari ceapa verde fin tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

kytz 1

10.03.2017, 10:24

Bune!

oanapl 1

11.03.2017, 16:02

Neaparat o sa vi-l prezint pe Benedict @Constelatialeu!

oanapl 1

11.03.2017, 16:03

Ma bucur ca va plac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval