Palanete cu branza pe dinafara

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2020 | 1805 vizualizari

 

 Sau, cum sa prepari  ,, Palanete cu branza pe dinafara ".In seara aceasta am pus o paine la preparat .Zic: hai sa fac si doua palanete de aperitiv , nu patru ca data trecuta ca-s prea multe si este seara .
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr aluat de paine
  • 100 gr afumatura fiarta
  • 100 gr branza burduf
  • codite de ceapa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanete cu branza pe dinafara:

Am reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul  ,presar afumatura, asez frumos partea superioara si o sigilez pe margini . Cu un ochi la televizor ,mai las sa creasca putin aluatul .Interesanta emisiune despre aluaturi  si cocaturi cu chef Paul Hollywood.

Cand sa introduc ,,opera "' la copt imi dau seama ca am uitat branza :D

Nu-i bai!!! Las sa se coaca si presar la sfarsit branza . Mai dau cateva minute la cuptor si decorez cu codite de ceapa verde .

Grozav de bune au fost , doar ca surpriza vine cand le gusti . N-aveau nici sare :))))

TIPS-URI

1

Concluzia :Am aprofundat intelepciunea populara care zice ceva cu,, Un ochi la slanina si cu altul la faina "' :D

2

Despre palanet , Dex ne spune : palanéț, palanéțe, s.n. (reg.) turtă din aluat, umplută cu brânză, urdă sau magiun; langălău, grăbițel.

3

Cele mai populare palanete sunt cele mai preparate , erau cele cu varza .

4

Noi copii asteptam cu sufletul la gura sa se coaca paine,pentru a primi palanet. .De obicei aceasta actiune se facea saptamanal

5

Specialitatea bunicii mici din Cojocna-Jud.Cluj [ bunica materna , a fost maruntica ], era palanetul cu silvoita.

6

Specialitatea maicii din Horoatul-Crasnei, Jud.Salaj[bunica paterna ], era palanetul cu cartofi rantaliti[ cartofi cu ceapa ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanete cu branza pe dinafara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si marar la cuptor