Pentru masa de Crăciun am pregătit aceste aperitive delicioase și de mare efect, cu care mi-am impresionat musafirii. Vă invit să le încercați și voi!
Pregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi 2 oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la frigider.
Pentru a doua compozitie, toci fin maslinele (pastrezi 6-7 pentru ornat) si patrunjelul, dai pe razatoare cascavalul si le amesteci bine cu branza de vaci si sare. Adaugi 2-3 linguri de smantana pentru a lega compozitia si introduci crema in frigider.
Dai ardeiul rosu pe razatoare sau il tai cubulete foarte mici. (eu l-am taiat cubulete cam marisoare si nu prea s-a lipit de compozitia de oua).
Din prima compozitie faci bilute de marimea unei nuci, pe care le tavalesti prin ardeiul rosu. Adaugi un invelis din compozitia de branza si apoi tavalesti bilele prin mixul de seminte, in care adaugi si coaja rasa de lamaie.
Le asezi pe un platou si le ornezi cu jumatate de maslina si o codita de patrunjel, pentru a arata ca un globulet.