Oija este o mancare tunisiana cunoscuta si renumita pentru simplicitatea ei.
Ingredientele principale sunt: rosii, ardei, oua. Totul este condimentat cu usturoi, chimen, sare, piper si gatit in ulei de masline. Se pot adauga si carnati merguez.
Daca punem ceapa, cartofi sau alte ingrediente, acest fel de mancare se tranforma intr-o alta mancare numita chakchouka.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/oua-cu-sos-de-rosii-oija-tunisia.html
Spalati legumele. Taiati rosiile si ardeiul in cuburi.
Intr-o tigaie reveniti in uleiul incins usturoiul si pimentul tocati marunt.
Adaugati ardeiul si reveniti timp de 5-6 minutes.
Puneti rosiile si condimentele , gatiti timp de 5 minute si puneti apoi concentratul de rosii diluat in apa.
Amestecati si gatiti la foc potrivit timp de 15-20 minute. Puneti harissa daca doriti.
Cand sosul a scazut, faceti cateva "gauri" pentru oua.
Spargeti ouale si gatiti-le cateva minute impreuna cu sosul.
Cand albusul este gatit , puteti servi.
Puteti face portii individuale. Cand sosul este gatit il puteti pune in forme individuale. Spargeti ouale in fiecare forma si gatiti-le la cuptor.