Aperitiv cornuri cu salam si cascaval Delaco

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2016 | 19015 vizualizari

 

Cornuri pufoase si delicioase pentru orice ocazie!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 25 gr unt
  • 1 ou pentru uns
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 200 gr de salam
  • 200 gr cascaval Delaco
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cornuri cu salam si cascaval Delaco:

Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
Impartim apoi aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul mai intai in patru apoi in sase si apoi in opt, in forma de triunghiuri, ca la pizza. Punem umplutura pe fiecare triunghi rezultat.

Pe fiecare triunghi punem cate o felie de salam si una de cascaval. Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca cam jumatate de ora. Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra. Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de unt putem folosi margarina.

2

Sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdia pentru ca nu mai creste aluatul.

3

Daca facem umplutura dulce, la aluat putem adauga 4 lingurite cu miere la 500 g de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornuri cu salam si cascaval Delaco" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete umplute cu branza