Un mic dejun absolut delicios! O chiflă crocantă și gustoasă, cu gustul plăcut al brânzeturilor topite, al șuncii afumate și al oului moale și bun de mâncat...
Se taie "capacul" de la chifle și se golesc de miez.
În găoace se pune o felie de cașcaval/brânză topită (sau 1/2, dacă chifla e mai mică), apoi o felie (sau 1/2) de șuncă presată, după care se pune un ou întreg.
Se condimentează cu sare și piper și se răzuie deasupra, puțin cașcaval.
Se dau chiflele la cuptor la foc mediu, până ce se topește cașcavalul și chifla se face crocantă.
Se servesc calde, cu roșii tăiate felii.
1
Alegeți ouă mici, ca să nu depășească marginea găoacei.
2
Când cașcavalul de deasupra chiflelor s-a topit, formând o masă compactă, preparatul e aproape gata.
3
Fiți atenți la momentul scoaterii chiflelor din cuptor. Verificați, fără a strica aspectul, dacă ouăle s-au închegat, dar să nu se întărească. Este mai bine ca oul să rămână moale în interiorul chiflei.
4
Dacă țineți prea mult chiflele în cuptor, până se rumenește cașcavalul, oul se va întări și pâinea va fi prea uscată.