Aperitiv chifle umplute, la cuptor

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2017 | 6898 vizualizari

 

Un mic dejun absolut delicios! O chiflă crocantă și gustoasă, cu gustul plăcut al brânzeturilor topite, al șuncii afumate și al oului moale și bun de mâncat...

 

INGREDIENTE

  • 2 chifle
  • 2 felii de șuncă presată/cotlet haiducesc
  • 2 felii de cașcaval/brânză topită feliată
  • 2 ouă mici
  • 10-15 grame de cașcaval răzuit
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chifle umplute, la cuptor:

Se taie "capacul" de la chifle și se golesc de miez.

În găoace se pune o felie de cașcaval/brânză topită (sau 1/2, dacă chifla e mai mică), apoi o felie (sau 1/2) de șuncă presată, după care se pune un ou întreg.

Se condimentează cu sare și piper și se răzuie deasupra, puțin cașcaval.

Se dau chiflele la cuptor la foc mediu, până ce se topește cașcavalul și chifla se face crocantă.

Se servesc calde, cu roșii tăiate felii.

TIPS-URI

1

Alegeți ouă mici, ca să nu depășească marginea găoacei.

2

Când cașcavalul de deasupra chiflelor s-a topit, formând o masă compactă, preparatul e aproape gata.

3

Fiți atenți la momentul scoaterii chiflelor din cuptor. Verificați, fără a strica aspectul, dacă ouăle s-au închegat, dar să nu se întărească. Este mai bine ca oul să rămână moale în interiorul chiflei.

4

Dacă țineți prea mult chiflele în cuptor, până se rumenește cașcavalul, oul se va întări și pâinea va fi prea uscată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chifle umplute, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RODIMUR 1

06.11.2017, 07:03

Bine, Miki! Ești prima, în dimineața asta, ești servită cu mare drag!

dantes 1

06.11.2017, 07:07

Bune!

RODIMUR 1

06.11.2017, 07:46

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]