Imi plac foarte, dar foarte mult buletele de cascaval, dar nu pregatisem niciodata acasa. Ma cam feream de ele pentru ca sunt prajite, dar tinand cont ca facem destul de rar ceva prajit, am considerat ca pentru acest week-end sunt perfecte. Eram curioasa daca o sa imi iese, daca nu o sa se topeasca cascavalul in tigaie, daca se vor rumeni frumos, ganduri si ganduri. Imediat ce le-am prajit, am si rupt una fierbinte sa gust...Mmm, dar ce nebunie, ce gustoase! De ce nu am facut eu mai repede oare? E clar ca au intrat pe lista mea de retete favorite si le voi pregati mai des!
Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca. Intr-o bol dati cascavalul pe razatoarea mica. Presarati sare, piper, puneti cartofii reci si amestecati. Adaugati oul si faina, amestecati bine. O sa obtineti o consistenta usor lipicioasa. Rupeti bucati si formati bile. Le tavaliti bine prin pesmet, apoi le asezati pe un tocator.
Intr-o tigaie nu foarte mare, incingeti ceva mai mult ulei. Cand s-a incins, reglati focul sa fie potrivit, apoi puneti buletele la rumenit. Le rumeniti pe toate partile, apoi le scoateti pe un platou cu servetele, sa absoarba din ulei. Procedati astfel pana le terminati pe toate. Oricum se rumenesc foarte repede, asa ca stati langa ele sa le invartiti imediat. Se servesc atat calde, cat si reci!
Sunt foarte gustoase si chiar vi le recomand!
Pofta buna!