"Provocarea GastroArt"
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure, se adauga prazul tocat fin, usturoiul pasat, bulionul de gogosari, ouale, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei iute, sunca Praga data prin razatoarea mare, 100 gr.pesmet si se omogenizeaza bine compozitia.
Se ia cu mana cam o lingura de compozitie si se face o gaura cu degetul la mijloc, se pune un cub de cascaval, se acopera si se face o bila in podul palmei, este bine sa avem mana unsa cu ulei sa nu se lipeasca de maini, se da bila prin pesmet si se pune pe un platou.
Se fac bilute pana la terminarea compozitiei.
Intr-un ceaun se pune cam 800 ml ulei la incins si cand clocoteste uleiul, dam drumul la bilute in ceaun, una cate una si ele imediat isi vor prinde crusta si se vor rumeni frumos, este necesar sa fie la fierbere uleiul, altfel bilutele vor lua ulei mult, se vor crapa si va curge cascavalul din ele. Se rumenesc in doar cateva minute, se scot cu o strecuratoare si se pun pe un platou pe care s-au pus cateva servetele sa traga surplusul de ulei.
Sa aveti pofta, dragilor la asa delicii!