Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2017 | 3662 vizualizari

 


Îmi place mamaliga si cred ca si voua  :). Dar daca am face o reteta diferita ? Imi place sa-ncerc. Am pregatit-o si cu dovleac pentru Halloween !! Vezi aici toate retele mele cu mamaliga.
De data asta vreau s-o fac sub forma de cartofi prăjiți! 
Fara cartofi si fara prajeala, caci coapta la cuptor, dar nici chiar dietetica, caci servita cu un sos allioli (sau aioli).
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/batoane-din-mamaliga-si-sos-aioli.html

 

INGREDIENTE

Pentru mamaliga:

  • 400 ml de apă
  • 200 ml de lapte
  • 1/2 cub Knorr de pui
  • 120 g de faina de porumb
  • 40 g parmezan ras
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • cimbru
  • sare

Pentru sosul aioli:

  • 2-3 catei de usturoi (fara germeni)
  • 1 cartof mic fiert
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 strop de otet sau suc de lamaie
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 2 linguri de smântână
  • sare și piper
  • 1 vârf de pudra curcuma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli:

Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie. 

Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu. 

Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adaugă parmezanul, cimbrul și piperul. Se verifică de sare. 

Turnti într-o tavă intinsa pentru gratin. Acoperiti la suprafata cu o folie de plastic. 

Se lasa sa se răceasca complet 2-3 ore. 

Intre timp, preparati sosul aioli. 

Se fierbe un cartof cu tot cu coaja. Se curata si se paseaza cu ajutorul unei furculite.

Zdrobiti usturoiul într-un mojar cu un pistil. Se amestecă cartoful cu usturoi și gălbenușul de ou. Se freaca bine, se adaugă oțetul, treptat uleiul de masline si la sfarsit, smantana, amestecand ca pentru o maioneza. 

Se adaugă curcuma, sare și piper. Se pune la rece. 

Se scoate din tava mamaliga si se taie in batoane de marimea cartofilor prajiti.

Se pun pe o foaie de copt unsa si se ung usor cu un pic de ulei de masline.

Se coc la 200 ° C, timp de 15 minute. Se intorc si se coc pe cealata parte, inca 10-15 minute. 

Trebuie sa fie aurii si rumeniti pe margini.

Se servesc calzi, acompaniati de sosul aioli rece. Cu un pahar de bere? :)

Buna degustare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de fasole cu cartofi